پایان جولان جولانی

تروریست‌های حاکم بر دمشق خیلی زود با اعتراضات و شکل‌گیری کانون‌های مقاومت روبه‌رو شدند

اعتراضات علیه تروریست‌های به قدرت رسیده در سوریه زودتر از آنچه پیش‌بینی می‌شد آغاز و گسترش یافت. این اتفاق دلایلی دارد که در ادامه به تعدادی از آن‌ها پرداخته شده است:

1.فروپاشی نظام سوریه ناشی از قدرت تحریرالشام نبود

بیشتر از آنکه تروریست‌ها موفق به شکست نظام سیاسی سوریه شده باشند، رسیدن آن‌ها به قدرت محصول فروپاشی دولت اسد بود.

مشکلات همانند موریانه بدنه و ارکان دولت و ارتش سوریه را خورده و نابود کرده بودند. تحریرالشام صرفا ضربه‌ای بود که این بدنه موریانه خورده را برهم زد تا درهم بشکند. از این‌رو به قدرت رسیدن تروریست‌ها نشانه‌ای از قدرت نیست. بر همین مبنا تحریرالشام فاقد قدرت لازم برای مدیریت امور است.

2.رقبای باتجربه مجال جایگزینی نمی‌دهند

مهم‌ترین اقدام تحریرالشام تا به امروز تغییر لباس و تیپ جولانی بوده است. آن‌ها فارغ از توانایی، اساسا فرصت نظم بخشیدن به امور و جاگیری در مراتب حکومتی را نیافته‌اند. بخشی از این پدیده ناشی از قدرت رقیب آن‌ها است. هرچند نظام سوریه فروپاشید، اما فساد مربوط به تمام ارکان آن نبود؛ بخش‌های مهمی از دولت و ارتش سوریه درصدد ضربه به تروریست‌ها هستند و در این مسیر از توانمندی و تجارب سیاسی و امنیتی خود بهره می‌گیرند.

3.ضعف همه‌جانبه

تحریرالشام واجد قدرت لازم برای شکست یک دولت نبود، اما نظام اسد و ارتش سوریه به دلیل مشکلات واجد ظرفیت فروپاشی بودند. تعداد اعضای تحریرالشام 30 هزار نفر تخمین زده می‌شوند که اغلب در امور نظامی فعالیت دارند. چنین گروهی قادر به اداره امور مختلف دولت، امور نظامی و انتظامی نیست.

از سوی دیگر اگر تحریرالشام بتواند در به طور موثری در قالب دولت سوریه قرار گیرد، آنگاه باید با ترکیه و رژیم‌صهیونیستی که تمامیت ارضی‌اش را به چالش کشیده‌اند وارد درگیری شود. این مساله نشان می‌دهد آنکارا و تل‌آویو نیز تمایلی برای تقویت این گروه ندارند.

به لحاظ جمعیتی قاعده اندکی از مردم سوریه طرفدار تحریرالشام هستند. مجموع جمعیت شیعیان، علوی‌ها، مسیحیان،کردها، اهل سنت سکولار و دیگر اسلام‌گرایان سنی جمعیتی به مراتب بیشتر از قاعده حمایتی تحریرالشام را تشکیل می‌دهند.

از نظر نظامی نیز رژیم صهیونیستی با بمباران تمام تسلیحات راهبردی سوریه، سلاحی برای تقویت و ارتقای تحریرالشام به یک ارتش باقی نگذاشته است.

ضعف همه‌جانبه تشکیلاتی، نظامی، امنیتی و اقتصادی حکومت تروریستی مستقر در دمشق مجالی به آن برای مقابله موثر با اعتراضات را نخواهد داد.

سید مهدی طالبی

مشاهده بیشتر

مطالب مرتبط

اشتراک در
اطلاع از
0 نظرات
قدیمی‌ترین
تازه‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
دکمه بازگشت به بالا